Loading

Projekt v Slovinsku: svetlíky pre materskú školu

V novostavbe materskej školy Kočevje v Slovinsku poskytujú štyri kruhové GLASSFLOOR na jednom z ihrísk vnútorným priestorom pod nimi dostatok denného svetla a vytvárajú tak nové možnosti.

Spolupráca prebieha so známou architektonickou kanceláriou Svet Vmes, ktorá už inovatívne naplánovala a realizovala početné školské projekty v Slovinsku. Patria medzi ne projekty v Ljubliane, Kranji, Postojne atď. a teraz materská škola v Kočevje.

Render od SVET VMES

Architektúra pre dosiahnutie silnej interakcie

Inovatívny projekt je založený na architektúre, ktorá vytvára rôzne priestorové perspektívy a umožňuje nové formy interakcie. Rôzne úrovne a mnoho okien vytvára prepojenie medzi vonkajšími a vnútornými priestormi. Svetlíky na ihrisku na prvom poschodí dávajú deťom novú vertikálnu rovinu pohľadu..

Render od SVET VMES

Urobte z priestoru pre deti nový zážitok

Interiér škôlky, kde deti trávia väčšinu času, je vďaka svetlíkom GLASSFLOOR zaliaty prirodzeným denným svetlom. Svetlíky slúžia ako vertikálny pohľad medzi interiérom a ihriskom na druhom poschodí. Deťom sa otvára úplne nová priestorová perspektíva, ako zvonku, tak zvnútra pre široké výhľady a hmatateľný zážitok z výhľadu na oblohu.

GLASSFLOOR bol už použitý v školách v Töss, Richterwsil a v rodinnom dome v Eggersriet

Bezbariérový, pochôdzny, protišmykový

Na jednom z detských ihrísk sú použité bezprahové pochôdzne svetlíky od GLASSFLOOR. Svojím dizajnom harmonicky zapadajú do svojho okolia, sú pochôdzne a vďaka svojim protišmykovým vlastnostiam sú vhodné na detské ihriská. Pochôdzne svetlíky predstavujú esteticky príjemné, ale aj funkčne optimálne riešenie, pretože deti môžu priestor naďalej bezpečne využívať.

 

 

Projekt: Kočevje Kindergarten
Architekti: Svet Vmes 
Zákazník: Gemeinde Kočevje
Realizácia projektu:  2022